Liebmann becsületsértés miatt perelte be Torgyánt

Az FKGP egykori budapesti elnöke szerint Torgyán József egy televíziós nyilatkozatában vele kapcsolatban "lealacsonyító és pejoratív" szavakat használt. Liebmann Katalin ezért nyilvános bocsánatkérést és 1 millió forint nem vagyoni kártérítés megítélését kéri a bíróságtól.

Becsületsértés és személyiségi jogok megsértése miatt beperelte Torgyán Józsefet, az FKGP elnökét Liebmann Katalin volt budapesti kisgazda vezető.

Erről Liebmann Katalin tájékoztatta az MTI-t kedden. A volt fővárosi elnök szerint Torgyán József "híres arról, hogy mindent megengedhet magának". Liebmann Katalin ugyanakkor úgy látja, a közélet szereplőire vonatkozik egy bizonyos viselkedési norma, etikai mérce.

- Torgyán József, amikor arról beszél, hogy ügyvédet perrel, szépasszonyt kemény szerszámmal megijeszteni nem lehet, jelzi, hogy törvények felettinek tekinti magát - vélekedett Liebmann Katalin.

Hozzátette: a kisgazda pártelnököt többek közt a február 16-án elhangzott televíziós nyilatkozata miatt perelte be, amelyben vele kapcsolatban "lealacsonyító és pejoratív" szavakat használt, továbbá azt állította: fővárosi elnökként három alkalommal másfél millió forintot vett fel Gordos Dénestől FKGP-s rendezvények szervezésére.

- A repülőtéri sajtótájékoztatón, amikor Torgyán József Dél-Amerikából érkezett haza, széltyúknak nevezett, így női mivoltomban alázott meg - sorolta a becsületsértés további indokait Liebmann Katalin.

A volt kisgazda politikus nyilvános bocsánatkérést és egymillió forint nem vagyoni kártérítés megítélését várja a II-III. kerületi bíróságtól.

- Abban reménykedünk jogi képviselőmmel, hogy az első tárgyalási napot egy hónapon belül kitűzik - közölte Liebmann Katalin.

(MTI)

Korábban:

(2001.02.16.)