A Magyar Nemzetben és a Népszabadságban teszik közzé a Magyar Televízió Rt elnöki posztjára kiírt pályázatot. Elkészült a Bojtár utcai székház kivitelezési terve, nemsokára az is eldől, ki végzi el a munkálatokat. A tévé 2002-re csupán 1200-1300 állandó alkalmazottal számol.

Március 14-én két országos napilapban - a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban - közzé teszik a Magyar Televízió Rt. elnöki tisztségére kiírt pályázatot - közölte pénteken Bakó Lajos, az MTV Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Az elnök elmondta: jelenleg 1600 személyt foglalkoztat a Magyar Televízió Rt., de a közeljövőben újabb csoportos munkaerő-leépítésre kerül sor. 2002-ben a Bojtár utcai televíziós székházban csupán 1200-1300 alkalmazottja lesz a magyar közszolgálati televíziónak. Bakó Lajos megemlítette, hogy semmi nem hátráltatja az új televíziós székház építkezési munkálatait, elkészült a kivitelezési terv, és hamarosan eldől ki lesz a munkálat lebonyolítója.

A Magyar Televízió Rt. közszolgálati feladatnak tekinti a 2002. évi labdarúgó világbajnokság mérkőzéseinek a közvetítését - mondta a kuratórium elnöke. Bakó felhívta a figyelmet, hogy társadalmi összefogásra van szükség, mert a magyar közszolgálati televízió saját anyagi forrásból nem tudja egymaga kifizetni a közvetítések milliárdos jogdíját.

(MTI)