A Mai Blikk információi szerint két tucat itthon nem használatos "poloskát", vagyis lehallgatóberendezést találtak és hatástalanítottak az FVM irodáiban. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) közölte: valótlanok a sajtóban megjelent híresztelések. Boros Imre miniszter megerősítette, ő kérte fel a szakszolgálatot, hogy végezzenek el egy ilyen irányú ellenőrzést a minisztériumban.

Valótlanok azok a híresztelések, amelyek szerint bizonytalan eredetű, lehallgatásra alkalmas készülékeket találtak volna február 21-én a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épületében.

Ezt a Polgári Nemzetbiztonsági Szolgálatokat Irányító Miniszter Hivatala közleményben közölte pénteken megjelent, illetve a közszolgálati rádióban elhangzott egyes hírek kapcsán.

A közlemény szerint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat munkatársai az FVM vezetésével megbízott miniszter kezdeményezésére február 21-én végrehajtották a miniszter által megjelölt, a minisztérium épületében található helyiségek biztonsági átvilágítását.

A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy a helyiségekben a szakemberek sem lehallgató berendezéseket, sem azok telepítésére utaló nyomokat, elváltozásokat nem találtak.

A Mai Blikk cikke szerint két tucat itthon nem használatos lehallgató berendezést fedeztek fel és hatástalanítottak a nemzetbiztonsági szakszolgálat emebrei.

A lap az FVM-ben dolgozók információra hivatkozva azt írta, hogy esetleg a kisgazdákhoz közel álló Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) munkatársai szerelték be a lehallgatóberendezéseket. A cikkben a KBH egyik vezető munkatársa cáfolta ezt a feltételezést.

Boros Imre megbízott miniszter közölte, valóban felkérte a nemzetbiztonsági szakszolgálatot, hogy ellenőrizzék az épületet, de nem kíváncsi az esetleges eredményre. Boros azzal indokolta lépését, hogy korábbi munkahelyein is mindig elrendelte a "poloskátlanítást", mert a bankvilágban, ahol dolgozott szinte mindig pénzről volt, megnyugtatóbb, ha nem hallgatózik senki.

[origo]

Korábban: