Évek óta nem fizetett a Gellért szállót üzemeltető rt. a hotel előtt működtetett terasz után közterület-használatbavételi díjat. A főváros öt évre visszamenőleg követeli tőle a pénzt, amely több 10 millió forint is lehet. A főváros arra is kötelezte az üzemeltetőt, hogy távolítsa el az épület előtti parkolónál lévő parkolást korlátozó táblát.

Évek óta nem fizet közterület-használatbavételi díjat a Gellért Szállodát üzemeltető rt. a hotel előtt működő terasz és söröző alatti földterületek után - közölte Varga Péter, a főpolgármesteri hivatal vállalkozási ügyosztályának vezetője.

Varga elmondta, februárban, a 4-es metró felszíni terveinek tárgyalásakor figyelt fel Péterffy Ágoston (SZDSZ) fővárosi képviselő arra, hogy a telekhatár közvetlenül a homlokzatnál húzódik. A hotel előtti terasz és a söröző tehát a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő közterületen foglal helyet. E terület után pedig, a hatályos előírások szerint fizetnie kell a cégnek.

Az önkormányzat levélben fordult a szálloda vezetéséhez, jelezve azt, hogy élve a jogszerű lehetőséggel, öt évre visszamenőleg igényli az elmaradt közterület-foglalási díjat. Ennek összege több tízmillió forint lehet. Egyúttal felhívták a figyelmet arra is, hogy az érvényes miniszteri rendelet szerint a szálloda előtti parkoló közterületnek minősül, így bárki várakozhat ott. Ennek megfelelően a cégnek el kell távolítania a parkolást korlátozó tábláját. A Gellért Szálloda igazgatója nem reagált a sajtó megkeresésére.

(MTI)