Egymillió forintot ajánlott fel az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója annak a nyomravezetőnek, aki a múlt év júniusában megölt két prostituált gyilkosának kézrekerítésében bejelentéssel segíti a rendőrséget. A gyilkosságokat tavaly június 7-én és 8-án követték el.

A gyilkos 2000. június 7-én 21 óra 45 perc és június 8-a 12 óra közötti időben Budapest XI., Regős utca 5. VIII. emelet 36. szám alatt bérelt lakásban ölte meg azt a 39 éves isaszegi illetőségű, prostituáltat, akit ügyfelei Valiként ismertek.

Két héttel később, június 20-án 21 óra körüli időben a Budapest I., Batthyány utca 46. magasföldszint 14. szám alatt bérelt lakásban gyilkolták meg azt a 45 éves budapesti illetőségű prostituáltat, akit ügyfelei Gittaként vagy Líviaként ismertek.

A két prostituált a bűncselekmény elkövetésének helyén fogadta ügyfeleit, akik újsághirdetés alapján keresték fel őket. Az elvégzett szakértői vizsgálatok alapján alapos a gyanú arra, hogy a két emberölést egy férfi követte el. Az ismeretlen tettes 20-45 év közötti, fehér bőrű, 170-180 centiméter magas, erős testalkatú, szőke rövid hajú. A Budapest I., Batthyány utcai bérelt lakásban elkövetett cselekmény után megsérült, erősen vérzett.

(MTI)