Két lövéssel végzett szerelmével, majd hazatérve magát is megölte egy gyulai férfi. A volt rendőr egykori szolgálati fegyverével követte el tettét.

A tragédiára vasárnap hajnalban derült fény. A meggyilkolt asszonyt, N. L.-nét vasárnap hajnalban hazatérő húsz éves fia találta meg. A fiú bejelentésére kezdődött a nyomozás. Az előszobában két lövéssel kivégzett asszony gyilkosaként ketten kerültek gyanúba: az áldozat volt férje, valamint az asszony barátja.

Az eset hamarosan egyértelművé vált: zárt ajtó fogadta ugyanis a nyomozókat, akik megpróbálták kihallgatni a meggyilkolt nő barátját. Miután betörték az ajtót, a lakásban megtalálták J. F. 41 éves vagyonőr holttestét. A volt rendőr pisztolyával fejbe lőtte magát. A vizsgálat kiderítette, hogy minden valószínűség szerint J. F. végzett N. L.-néval, majd magával is.

J. F. és a meggyilkolt N. L.-né több hónapja külön élt, de továbbra is összejárt. A férfi szombaton - a nőnap alkalmából - csokor virággal lepte meg a barátnőjét, akitől ekkor vitte el az asszony által neki kivasalt ruhaneműt.

A tanúvallomások szerint a gyilkosság napján a megölt asszony szóváltásba keveredett volt férjével, az élettársával való összekülönbözéséről viszont senki sem tudott. Annyi utóbb kiderült, hogy a férfi szeretett volna összeköltözni a barátnőjével, aki ezt ellenezte.

J. F. 1999-ben szerelt le a rendőrségtől (főtörzsőrmester rangban), s fogdaőr és kapuőr tapasztalatait a polgári életben vagyonőrként kamatoztatta. Azzal a fegyverrel ölte meg szerelmét és önmagát, amelyet még rendőrként kapott.

(MTI)