Az utóbbi években Magyarország lett az izraeli adócsaló milliomosok pénzmosó központja. A HavariaPress szerint a külföldiek ugyanis ingatlanok ezreit vásárolták fel, hogy elkerüljék hazájukban az adófizetést. Ez okozhatta Magyarországon az ingatlanárak ugrásszerű növekedését.

Az utóbbi években Magyarország lett az izraeli adócsaló milliomosok pénzmosó központja. A HavariaPress értesülései szerint a külföldiek ugyanis ingatlanok ezreit vásárolták fel, mások a hírközlő iparba vagy éppen értékpapírba fektették pénzüket, hogy elkerüljék hazájukban az adófizetést.

Joni Kaplan, az izraeli adóhivatal elnökének véleménye alapján az ügyeskedő külföldiek a felvásárolt ingatlanokat bérbe adják, s ezzel újabb adózatlan haszonra tehetnek szert.

Kaplan és Joram Sidlo a nemzetközi adóztatási részleg vezetője a napokban látogatást tett magyar kollégáiknál. Az adóhivatal a közeljövőben egy új részleget hoz létre, amelynek kizárólag az lesz a feladata, hogy az izraeli pénzmosók és egyéb ügyeskedők kelet-európai üzleteit és befektetéseit ellenőrizze és adóztassa. Ez a lépés várhatóan csökkenteni fogja a magyar lakáspiacon az utóbbi évekre jellemző ármelkedést is.

(HavariaPress)