Tíz mázsa zárjegy nélküli vákuumcsomagolású kávéra bukkantak a rendőrök közúti ellenőrzés során szerdára virradóra Csornán. Hegyeshalomnál mintegy 40 millió forint értékű cigarettát találtak a vámosok.

A rábaközi kisváros belterületén állítottak le a járőrök egy Opel és egy Ford kocsit. Az autók szegedi és dunakeszi lakhelyű vezetőit igazoltatták, s a járművek utas- és csomagterét is átvizsgálták. Eközben találták meg az 1981 csomag, fél kilogrammos kávét, amelynek értéke mintegy 600 ezer forint. A kávét lefoglalták, az ügyet pedig átadták vizsgálatra a Vám- és Pénzügyőrség győri kirendeltségének.

Mintegy 40 millió forint értékű cigarettát találtak a vámosok szerda hajnalban Hegyeshalomnál egy magyar pótkocsis teherautó rakterében elrejtve. Az okmányok szerint a járművön televíziókészülékeket szállítottak Németországba. A vámosoknak feltűnt, hogy a kamion vámzár-zsinórja sérült volt, ezért átvizsgálták a rakományt. Így került elő a raktérben elrejtett összesen 7.600 karton zár- és adójegy nélküli, külföldi eredetű cigaretta, amelyet a vámosok lefoglaltak. A magyar kamionsofőr ellen deviza bűncselekmény alapos gyanúja miatt indult eljárás.

(MTI)