Torgyán Attila azt állítja, soha nem kért és nem kapott pénzt azért, hogy befolyását érvényesítse édesapjánál. Az erről készült kazetta szerinte hamisítvány - annak ellenére, hogy azt a rendőrség által felkért hivaztalos szakértő hitelesnek találta.Torgyán József fia vasárnap este a tv2 Napló című műsorának nyilatkozott, ahol kijelentette: a kazetta-ügy "politikailag megcsinált provokáció".

Torgyán József fia vasárnap este a tv2 Napló című műsorában azt is kijelentette: "politikailag megcsinált provokációról van szó", hogy a Torgyán családot tönkre tegyék, és édesapját, aki az igazságért küzd évek óta, a politikai palettáról eltüntessék.

Az úgynevezett kazetta-ügyben befolyással való üzérkedés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozóhatóság Torgyán Attilát, miután a Népszavában megjelent cikk szerint Torgyán Attila számára hárommillió forint kenőpénz célba jutatatásának körülményeiről beszélnek a Deésy Géza koronatanú által rögzített felvételen. A rendőrség a bizonyítékként szolgáló felvételt megvizsgáltatta. A kirendelt igazságügyi szakértő nem talált manipulációra utaló jeleket a Népszava birtokába jutott Deésy Géza által készített magnókazettán.

Torgyán Attila a televíziós műsorban kijelentette, hogy Deésy Géza szavahihetőségét több büntetőeljárás megkérdőjelezi. Torgyán Attila állította: soha életükben nem látták egymást.

"Nekem nem védekeznem kellene, hanem annak kell bizonyítania, aki támad" - mondta. Úgy vélte: semmilyen bizonyíték nincs ellene.

Torgyán Attila megdöbbentőnek tartja, hogy gyanúsítottként hallgatták ki, ezért panasszal élt a gyanúsítással kapcsolatban. - Nincs miről vallomást tennem, ezért nem tettem gyanúsítotti vallomást a rendőrségen - mondta a tv2-nek.

Torgyán Attila szerint a sajtó "ország-világ előtt lejáratja, tönkre teszi a karrierjét, beleavatkozik a családi életébe".- A sajtónak nem szabadna lejáratni egy embert, amíg bizonyítást nem nyert a vád - mondta Torgyán Attila.

Szerinte nem okoz összeférhetetlenséget, hogy bizonyos embereket bemutatott édesapjának. Az OTP Travelnél betöltött jogtanácsosi állásával és az FVM utazásaival összefüggésben elmondta, hogy már 8-10 évvel ezelőtt is ezzel a céggel volt a minisztériumnak szerződése.

Kijelentette, hogy az ő kétszintes családi háza 13 éves ügyvédi tevékenységéből és családi ingatlanok eladásából lett és természetesnek tartja, hogy édesapjának 70 éves korára lehet háza és nyaralója. Megjegyezte: apja mindenről el tud számolni. - Nincs takargatnivalónk, nincs gyenge pontunk, ne velünk foglalkozzanak - közölte Torgyán Attila.

(MTI)

Korábban:

( 2001. február 22.)