Koppánné Kertész Margit, országgyűlési képviselő, a Tolna megyei kisgazda szervezet vezetője táviratban értesítést kapott az FKGP főtitkárától, hogy csütörtökön délelőtt jelenjen meg a Tolna megyei kisgazda irodában és adja át annak kulcsait, illetve az iratokat.

- Szerintem szabálytalan volt a mai országos elnökségi ülés, ahol tudomásom szerint a velem kapcsolatos elhatározás megszületett, de ezek a döntések ellenkeznek a pártalkotmánnyal és a pártok demokratikus működésének elvével - fogalmazott a leváltás előtt álló kisgazda megyei elnök.

A politikus felhívta a figyelmet arra, ő az FKGP egyetlen legitim, választott megyei elnöke. - Engem februárban a Tolna megyei nagyválasztmány választott meg és nem Torgyán József nevezett ki a szervezet élére - fűzte hozzá.

Koppánné Kertész Margit hangsúlyozta: éppen ezért csütörtökön a megjelölt időpontban elmegy a szekszárdi irodához, de nem adja át annak kulcsait és pozícióját sem.

- Eljönnek velem az engem korábban megválasztó helyi kisgazdák is, akik elmondják a véleményüket a pártvezetés képviselőjének - mondta.

(MTI)

Korábban:

(2001. március 20.)