Torgyán József megtiltotta, hogy a Kútvölgyi kórház munkatársai bármilyen, az egészségügyi állapotára vonatkozó információt közöljenek a sajtó munkatársaival. A volt miniszter előző nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjáról hazafelé egy vendéglőben pacalpörköltet, majd az éjféli órákban otthonában gombapaprikást fogyasztott.

A kisgazda pártelnök szombaton a Vas megyei kisgazdák Vasszécsenyben tartott nagygyűlésén lett rosszul és a késő délutáni órákban mentőautóval szállították Budapestre, a Kútvölgyi kórházba.

A sajtó munkatársaival a pártgyűlés helyszínén azt közölték, hogy Torgyán József előző nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjáról hazafelé egy vendéglőben pacalpörköltet, majd az éjféli órákban otthonában gombapaprikást fogyasztott.

Az étterem tulajdonosa szerint többen is ettek a pacalból és senkinél sem jelentkeztek hasonló tünetek, mint a két adagot jóízűen eltüntető kisgazda politikusnál.

Torgyán József állapotáról az orvosok közül utoljára szombaton Lórántfy Mária mentőorvos beszélt, aki két ízben is ellátta a gyengélkedő pártelnököt. Akkor azt mondta, hogy a rosszullétet valószínűleg az okozta, hogy a beteg hibázott a diétában és jelezte azt is: Torgyán József felépüléséhez valószínűleg néhány nap szükséges.

Ezt erősítette meg Torgyán Sándor is - aki maga is belgyógyász - vasárnap, miután testvérénél járt a Kútvölgyi kórházban azt nyilatkozta: javult Torgyán József állapota. Torgyán Sándor tájékoztatása szerint a testvérén végzett vizsgálatok egy részének már elkészült az eredménye, de erről nem árult el részleteket. Torgyán József továbbra is infúziót kap.

Torgyánné Cseh Mária is azt nyilatkozta, hogy a férje jól van és már lepihent. Ugyanakkor elmondta azt is: szeretné, ha az újságírók most néhány napig - amíg kipiheni magát - nem zavarnák a férjét.

(MTI)

Korábban:

(2001. március 24.)