A 25 tagú nagykuratórium elfogadta a Magyar Televízió féléves üzleti tervét. A könyvvizsgáló és a felügyelőbizottság szerint a második félévi működést csak további külső források bevonásával lehet biztosítani.

Mendreczky Károlyt, a Magyar Televízió Rt. általános alelnökét azzal bízta meg keddi ülésén az MTV közalapítványának kuratóriuma, hogy az új elnök megválasztásáig ügyvezető alelnökként irányítsa a közszolgálati intézményt - mondta a keddi testületi ülés után a kuratórium elnöke, Bakó Lajos.

A 25 tagú testület megtárgyalta az MTV Rt. 2001. évi első félévi üzleti tervét, és a testület elfogadta a féléves gazdálkodás elveit és sarokszámait. Az elnök elmondta: az üzleti tervet mind a könyvvizsgáló, mind pedig a felügyelőbizottság elfogadásra javasolta. "Ugyanakkor mindkét szakvélemény álláspontja szerint a Magyar Televízió Rt. második félévi működését csak további külső források bevonásával látja biztosítottnak" - tette hozzá.

Bakó Lajos elmondta azt is, hogy a jelenlegi civil kurátorok mandátuma 2001 március végén megszűnik, ezért a következő április végi ülésen már az ORTT által kisorsolt civil szervezetek delegáltjai vesznek részt.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2001. március 23.)