D.J. Bobo négy év alatt legalább 200 szeretőjének adhatta át a HIV-fertőzést. Gy. Henrik (25) - művésznevét a világhírű svájci énekestől "kölcsönözte" - évekig homoszexuális pornófilmekben szerepelt, ám 1997-ben a forgatások előtti kötelező szűrésen pozitív lett az AIDS-tesztje. Ekkor felhagyott a filmezéssel. Prostituált ltett, a Duna-korzón és melegbárokban árulja magát.

Másfél évvel ezelőtt véletlenül megpillantotta Gy. Henrik iratai között a pozitív tesztet akkori állíndó barátja. Elrohant AIDS-szűrésre, lelete negatív lett, ám levelet írt az Egészségügyi Minisztériumnak tanácsot kérve, ahonan azt átküldték a BRFK-nak.

- Senkinek nem árulta el, hogy HIV-pozitív, pedig 1997 óta több mint kétszáz kapcsolatat lehetett - tudtuk meg Erdész Bélától, az ügy vizsgálójától. - Eddig tíz szexuális partnerét hallgattuk ki tanűként, egy részükkel óvszer nélkül közösült. Egyikük sem fertőződött meg.

D.J. Bobót januárban meggyanúsították életveszélyt okozó testi sértés kísérletével. Ekkorra készültek el az orvosszakértői vélemények arról, hogy homoszexuális aktusban mennyi esélye van a fertőzés átadásának. Más forrásból megtudtuk: azt is tisztázták, hogy amikor Henrik "nőként" szerepelt az aktusban, análisan átadhatta a ferőzést, feltehetően orálisan is.

A Mai Blikk információi szerint a bíróság gyakorlatában volt már hasonló eset, akkor súlyos egészségromlást okozó testi sértésért elítélték azt, aki tudatában volt fertőző voltának, de nem törődött vele. Kényszergyógykezeltetni AIDS-est nem lehet, s amíg nem bizonyított, hogy valakit valóban megfertőzött, sértettje sincs az ügynek.

(MAI BLIKK)