A város rendkívüli közgyűlésének összehívását kéri a polgármestertől a testület MSZP-s frakciója a városházán történt múlt heti rendőrségi házkutatás és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében indított nyomozási eljárás tisztázásra.

Káli Sándor, az MSZP Miskolc Városi Szervezetének elnöke, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője közölte: a szocialisták a kérésüket kedden délben írásban jelentették be a város polgármesterénél. Indoklásul elmondta: a város közgyűlésének tulajdonosi bizottsága eljárást kezdeményezett az ügyészségnél a számvitelei fegyelem megsértése címén a DFC Kft.-nek, egy önkormányzati társaság által jogtalanul átutalt több mint másfél száz millió forint miatt.

- Az ügyben eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság házkutatást tartott a polgármester és az alpolgármester hivatali dolgozószobájában, továbbá gyanúsítottként hallgatta ki Juga György alpolgármestert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt - mondta a frakcióvezető. Bejelentette, hogy az MSZP Miskolc Városi Elnöksége döntött arról, hogy kérvényezzék halaszthatatlan ügyben a város rendkívüli közgyűlésének összehívását.

A közgyűlés szocialista frakcióvezetője elmondta: azt javasolják, hogy a rendkívüli közgyűlést ne a megszokott helyen, tehát a városháza dísztermében, hanem egy nagyobb befogadású teremben, akár művelődési házban tartsák, biztosítva az érdeklődő polgárok és a televízió részvételét.

Káli Sándor hangsúlyozta: ezek az események példátlanok a miskolci önkormányzat történetében. - A lakosság részéről hozzánk érkezett jogos igények halaszthatatlanná teszik, hogy a közgyűlés minél szélesebb nyilvánosság előtt vitassa meg a kialakult helyzetet és az érintett személyek számoljanak be Miskolc választópolgárainak - mondta.

(MTI)

Korábban:

(2001. március 23.)