A kormányfő iránti feltétlen lojalitásáról és fiatal kora ellenére kemény nyilatkozatairól ismertté vált Rogán Antal az informatikai és távközlési bizottság elnöke, Kövér László kabinetfőnöke. Rogán Antalnak március 28-án, szerdán 14 órától tehetnek fel kérdéseket az [origo] olvasói.

Rogán Antal 26 évesen, 1998-ban lett a Fidesz országgyűlési képviselője. Korábban a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas alelnöke és emellett Orbán Viktor akkor pártelnök politikai tanácsadója volt. Orbán miniszterelnökké választása után is főtanácsadói rangban dolgozott. Mióta 2000 tavaszán Kövér László átvette a párt irányítását, Rogán Antal kabinetfőnökként dolgozik az új pártelnök mellett.

Az új évezred első napja óta ő az Országgyűlés legújabb testülete, az informatikai és távközlési bizottság elnöke. Emiatt lemondott költségvetési bizottsági tagságáról, viszont megtartotta helyét a társadalmi szervezetek bizottságában. Ez utóbbi területhez kötődik Rogán Antal több politikai akciója is. Fidelitasos társaival tüntetést tartott a csillebérci gyermektábornál az úttörőszövetség ellen, amely éppen eladni készült az ingatlant. Az egykori kommunista gyermekszövetséget ostorozta akkor is, amikor képviselőtársával, Gyürk Andrással együtt törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy pártok ne köthessenek választási együttműködést gyermekszervezetekkel. Alapító tagja a fiatal fideszes képviselők által létrehozott Diktatúraellenes Akciócsoportnak, amely eddig elsősorban Tibet függetlensége mellett és a kubai elnyomás ellen szólalt meg.

Rogán Antal a nyilvánosság előtt és a parlamentben egyre gyakrabban képviseli a kormány és főként a Fidesz álláspontját. Legutóbb a szakszervezetek hétvégi tömegtüntetése kapcsán úgy fogalmazott: az érdekképviseletek vezetői képtelenek arra, hogy feladataikat elválasszák a pártérdekeiktől. "Azon szakszervezetek vezetői, akik 1949 után Magyarországon az egypártrendszer talpnyalóiként tönkretették és hosszú időre lejáratták az érdekképviselet fogalmát, azon szakszervezetek vezetői, akik ma szinte kivétel nélkül az MSZP padsoraiban országgyűlési képviselőként foglalnak helyet."

[origo]