Gyimóthy Géza kisgazda alelnök megerősítette, hogy szerda délelőtt ülésezik a Független Kisgazdapárt elnöksége, annak ellenére, hogy Torgyán József nem vesz részt a tanácskozáson. Az elnökségi tagok nem támogatják a nagygyűlés összehívására irányuló kezdeményezést.

Balogh Gyula országos szervező főtitkár elmondta: többek közt az országos elnökség tagjainak feladatmegosztásáról lesz szó az ülésen. Ennek megtárgyalására szavai szerint azért van szükség, hogy Torgyán József pártelnök távollétében is hatékony legyen az FKGP irányítása. Szentgyörgyvölgyi Péter, a képviselőcsoport vezetője vélhetően azt a feladatot kapja majd, hogy tegyen meg mindent a parlamenti frakció és a párt vezető testülete közötti kiegyensúlyozott munkakapcsolat érdekében.

Az elnökség valószínűen megvitatja a kisgazda parlamenti frakcióból indult azon kezdeményezést is, miszerint egy öttagú bizottság készítse el a párt választási programját, majd annak elfogadására hívják össze április 30-ig az országos nagygyűlést.

A párt országos elnökségének címzett ajánlás szerint nem kizárt az előrehozott országgyűlésiképviselő-választás lehetősége, ezért szükséges elkészíteni az FKGP választási programját és meg kell vizsgálni, miként lehet módosítani a pártalkotmányt.

(MTI)