Szerda délben megnyitották a közforgalom előtt a beregsurányi és a barabási határátkelőhelyet. Korábban az árvíz miatt bevezetett részleges határzár idején csak segélyszállítmányok léphettek át az átkelőkön. A sorompók megnyitásakor ukrán oldalról rengeteg gépjármű indult meg Magyarország felé.

Szerda délben fél egykor a beregsurányi és a barabási magyar-ukrán határátkelőn helyreállt a normális hétköznapi forgalom. A magyar belügyminiszter szerdán déli 12-kor feloldotta a részleges határzárat, ám fél egyig kellett várni az ukrán hatóságok visszaigazolására. A részleges határzár ideje alatt csak segélyszállítmányok léphették át a két állomáson az országhatárt.

A forgalom azt követően indult meg, hogy a magyar, illetve az ukrán átkelőhely parancsnoka személyesen egyeztetett a határvonalon. Amikor felnyíltak a sorompók a magyar oldalon csupán egy autó várakozott kilépésre, Ukrajna felől gépjárművek özöne indult Magyarország felé. A határőrség és a vámőrség munkatársai folyamatosan végezték a kiléptetést, illetve a vámkezelést.

(MTI)