A nyugat-európai száj- és körömfájás járvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park két intézményében. Húsvétig nem látogatható a salföldi természetvédelmi major és a kápolnapusztai bivalyrezervátum. A tilalmat szükség esetén meghosszabbítják.

A Nyugat-Európában dúló száj- és körömfájásjárvány miatt látogatási tilalmat rendelt el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a salföldi Természetvédelmi majorban és a kápolnapusztai bivalyrezervátumban - közölte Kopek Annamária, a park kommunikációs vezetője. A fertőzésveszély csökkentését szolgáló korlátozás húsvétig tart, de szükség esetén az intézmény meghosszabbítja azt.

A Káli-medencében található Természetvédelmi majort és a Bivalyrezervátumot a kilencvenes évek közepén, a természeti értékek megőrzése és ökoturisztikai célból hozták létre. Salföldön és Kápolnapusztán őshonos magyar háziállatokat, százöt vizibivalyt, negyven rackajuhot és húsz szürkemarhát tartanak. A két létesítmény látogatóinak száma tavaly megközelítette a 40 ezret.

Ajánló: