A Legfőbb Ügyészség nem tudott a kazettaügyről

A Legfőbb Ügyészség cáfolja Keller László MSZP-s országgyűlési képviselő nyilatkozatát, amely szerint a kazettaügyet decemberben bejelentette a legfőbb ügyésznek. Korábban a képviselő azt állította, hogy tájékoztatta az ügyről Polt Péter legfőbb ügyészt is, bár a sajtó erről nem számolt be.

Keller László szombati közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az úgynevezett kazettaüggyel kapcsolatos pénteki híradások nem számoltak be a Polt Péter legfőbb ügyésznek írt tavaly decemberi leveléről, amelyben a kazetta létezéséről is tájékoztatta a legfőbb ügyészt.

A szocialista politikus ezt arra reagálva közölte, hogy - Deésy Géza nyilatkozata kapcsán, miszerint négy párt képviselői tudtak a kazettáról, de sehonnan nem tapasztalt segítőkészséget - az RTL Klub által megkérdezett büntetőjogász azt állította: minden képviselőnek feljelentést kell tennie, ha bűncselekmény jut a tudomására.

A Legfőbb Ügyészség vasárnapi közleménye szerint Keller László tavaly decemberben a legfőbb ügyészhez írt levelében kizárólag az Agrárinnovációs Kht. szerződéseinek vizsgálatát kérte.

Keller László pénteken a sajtó nyilvánossága előtt maga is elismerte, hogy nem tájékoztatta az ügyészséget a kazettáról; a tényeknek ez a korábbi kijelentése felel meg - áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2001. március 31.)