Féltékenységből fel akarta robbantani lakását

Lakásának felrobbantásával fenyegetőzött egy féltékeny budapesti férfi szombat éjszaka, miután felébredt, és nem találta maga mellett az ágyban feleségét. A rendőrök elővigyázatosságból kiüríttették a lakóház egy részét, majd a robbanás elkerülése érdekében hazavitték a feleséget.

Az 57 éves férfi XIII. kerületi, Párkány utcai lakásának ajtajában szombaton éjszaka közölte a kiérkező rendőrökkel, hogy ha nem hívják haza feleségét, akit álmából felébredve nem talált ágyában, felrobbantja a lakást a kezében lévő nitro-glicerinnel - közölte vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A férfi a rendőrökkel közölte azt is, hogy a bejárati ajtónál, egy vödörben, bombát helyezett el.

A rendőrök felszólítására a férfi kiengedte lakásából lányát és unokáját, később elérték azt is, hogy felesége felhívta a féltékeny férjet.

A telefonbeszélgetés után a férfi egy kézigránátnak látszó tárggyal a kezében jött ki a lakásból, és továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy ha nem jön a helyszínre a felesége, felrobbantja a házat. Ezután a rendőrkapitányság munkatársai részleges kiürítették az épületet.

Miután a feleség megérkezett, a robbantással fenyegetőző férfi elmondta, hogy a vödörben nincs bomba, és ekkor már nem tartotta a kezében az állítása szerint nitro-glicerint tartalmazó lombikot sem.

A helyszínre érkezett szakértők a kézigránátra megtévesztésig hasonlító tárgyról megállapították, hogy az valójában játék, és a folyadékból mintát vettek.

Az 57 éves férfivel szemben a további eljárást szakértők bevonásával a XIII. kerületi rendőrkapitányság folytatja le.

(MTI)