Boros Imre tárca nélküli miniszter ideiglenes agrárminisztersége alatt átadta a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium gödi oktatási központját a Miniszterelnöki Hivatalnak. A több mint 3 hektáros, felújított komplexum - amelyben sportcsarnok, szálloda, étterem és konferenciaterem van - túl sokba került a minisztériumnak.

A gödi oktatási központ egy 3 hektáros 3300 m2 alapterületű telken fekszik. A sportcsarnokot, szállodai és éttermi komplexumot, konferenciatermet nagy park veszi körül. Valamennyi épület felújított állapotban van.

Itt tartották 2000 december végén a háromnapos kisgazda ülést, amelyen a párt budapesti elnökségének leváltásáról döntöttek, illetve itt szilvesztereztek a kisgazdák.

A központ értékéről sem a Miniszterelnöki Hivatal, sem az FVM, sem a gödi önkormányzat nem tudott nyilatkozni. Az önkormányzat munkatársa csupán annyit mondott: a komplexum "nagyon egyedi".

Az ingatlan átadására azért került sor, mert Boros Imre úgy ítélte meg: rengeteg pénzt emésztett fel a központ és nem volt eléggé kihasználva - mondta Németh Zsolt, Boros sajtófőnöke.

A következő informális kormányülést már Gödön tartják - mondta Borókai Gábor kormányszóvivő az [origo]-nak.

[origo]

Korábban:

(2001. december 30.)