A Legfelsőbb Bíróság különösen védett tanúk közreműködésével ítélt el négy személyt. A büntetett előéletű, pénzbehajtással és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfiak az őket többször is becsapó főnöküket ölték meg. Ketten életfogytig tartó, ketten pedig összesen 21 évnyi börtönbüntetést kaptak.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében két életfogytiglani és további, összesen 21 évnyi szabadságvesztést szabott ki arra a négy büntetett előéletű vádlottra, akik 1996-ban egy alvilági leszámolás során kivégezték főnöküket.

Az ügy érdekessége, hogy a bizonyításban döntő szerep hárult három különösen védett tanúra, akik az eljárás során mindvégig ismeretlenek maradtak a vádlottak, védőik illetve az ítélkező bírák előtt. Velük a per során csupán egy, a vallomásuk felvételére kijelölt másik bíró, illetve az ügyész találkozhatott.

Az ítélet szerint Gózony Mihály pénzbehajtó és kábítószer-kereskedő, alvilági gúnynevén Olasz Misi több ízben is "átverte embereit", így vált a leszámolás áldozatává. A vádlottak 1996 nyarán főnöküket üzleti ügyre hivatkozva a Pest megyei Szada község közelében egy elhagyatott helyre csalták, és több lövéssel megölték.

A különösen védett tanúk vallomásaik szerint a saját fülükkel hallották, amint a vádlottak nyilvános szórakozóhelyeken eldicsekedtek tettükkel.

(MTI)