7160 év kellene ahhoz, hogy a választópolgárok mindegyike megtekinthesse az Orbán Viktor szerepléseiről készült felvételeket az Országimázs Központ (OK) feltételei szerint - állítja az SZDSZ. Az ellenzéki párt kezdeményezte, hogy az OK tegye lehetővé az Orbán szerepléseiről készült felvételek közül párnak a megtekintését.

Az OK vezetője korábban azt mondta: a televízióban ugyan nem vetítik le a kormányfő szerepléseiről készült filmeket, ám ha valaki meg akarja nézni, ezt megteheti a központban.

Az SZDSZ számításai szerint 7160 év kellene ahhoz, hogy a jelenlegi 5,8 millió választópolgár az Országimázs Központ által támasztott feltételek alapján megtekinthesse a miniszterelnök szerepléseiről készült filmeket - közölte Varga Kristóf, az SZDSZ budapesti választmányának elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Elmondta: levélben fordult Tóth István Zoltánhoz, a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának igazgatójához, hogy - egy meghatározott napra - egy nyilvános vetítés erejéig tegyen hozzáférhetővé nyolc dokumentumfelvételt, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök különböző szerepléseit örökítették meg.

Tóth István Zoltán válaszában a következőt írta: az Országimázs Központ lehetővé teszi, hogy a Miniszterelnöki Hivatal helyiségében, a hivatali munkarendhez illeszkedve megtekinthetőek legyenek ezek a filmek. Hozzátette: egyszerre 2-3 személy részére tudnak megtekintést biztosítani.

(MTI)