Az MSZP elnöke május 1-jén is a kormány leváltásáról beszélt

Az MSZP a Városligetben tartotta május 1-jei rendezvényét. Kovács László pártelnök beszédének középpontjában ismét az állt: a párt fő célja, hogy 2002-ben leváltsa a jelenlegi kormányt. Kovács a bérek növekedését, adó- és járulékreformot, új munkahelyek teremtését, valamint a Munka törvénykönyve módosításának visszaállítását ígérte a rendezvényen.

Kovács Lászlót nagy tömeg hallgatta
"Az MSZP május 1-jei üzenete arról szól, hogy jövőre leváltjuk a kormányt" - mondta Kovács László, a szocialista párt elnöke az MSZP rendezvényén, a Városligetben, kedden. Szerinte most olyanok vannak kormányon, akik úgy gondolják, akik győznek a választásokon, azok rabolhatnak, ők viszont - mint mondta - azt szeretnék, ha olyanok kerülnének hatalomra, akik a győzelem eredményeként szolgálhatják az országot. "Mi ilyen kormányt akarunk" - tette hozzá Kovács László.

A szocialista pártelnök szerint véget vetnek annak, hogy a Fidesz vezette kormány zsákmánynak tekinti az országot, és véget vetnek a Fidesz-közeli cégek Magyarországának is. "El fogjuk számoltatni őket az utolsó fillérig, és véget vetünk a kormányzat kész átverés showműsorának" - mondta.

Kovács László úgy látja: véget kell vetni a félelemkeltésnek, mert most állását vesztheti, aki másként gondolkodik, mint a kormány, és számlálóbiztosoknak álcázott kormányőrök kutakodnak az emberek magánéletében, csak azért, mert közel laknak a vezető kormánypárti politikusokhoz.

Kovács közölte: örömmel látja, hogy jóval többen vannak az idei május 1-jei rendezvényükön, mint tavaly, de - mint fogalmazott - akkor lesznek igazán sokan, ha majd az MSZP választási győzelmét ünneplik.

Az MSZP elnöke megismételte korábbi kijelentését, amely szerint a párt szociális, demokratikus és modernizációs fordulatot akar végrehajtani az országban. Hozzátette: a szociális fordulat eredményeként a rendszerváltás végre kiterjedne az életkörülményekre is.

Kovács László a bérek növekedését, adó- és járulékreformot, új munkahelyek teremtését, valamint a Munka törvénykönyve módosításának visszaállítását ígérte a rendezvényen. "Valótlant állít a miniszterelnök, amikor azt mondja, hogy mi támogatjuk a Munka törvénykönyvének módosítását, mi a munkavállalói érdekek védelmét támogatjuk" - mondta a szocialista pártelnök.

Kitért arra is: vissza akarják állítani a szociális párbeszédet, és másként kívánják számítani a nyugdíjakat. "Hadat fogunk üzenni a szegénységnek, a Fidesz gondolkodásában nincs helye a szegényeknek, a mi gondolkodásunkban viszont nincs helye a szegénységnek, különösen a gyermekszegénységnek" - közölte.

Kovács szerint több pénzre van szükség az egészségügyben és nem szabad, hogy a szülők anyagi helyzetétől függjön a gyermek életpályája.

(MTI)