Gyöngyössy Bence programigazgató kedden benyújtotta lemondását Piller András vezérigazgató-pénzügyi igazgatónak, aki tisztségeiből történő felmentését kérte az RTL Klub Igazgatóságától. A személycserék összefüggésbe hozhatók Frei Tamás orosz bérgyilkossal folytatott beszélgetésével, amelyben egy, a miniszterelnök elleni fiktív merénylet árát firtatta.

Gyöngyössy Bence felmondását a vezérigazgató elfogadta, így a keddi nappal távozik az RTL Klubtól. Piller András vezérigazgató-pénzügyi igazgató felmentését az igazgatóság május 31-i hatállyal hagyta jóvá.

Az RTL Klub Igazgatósága a vezérigazgatói poszt betöltésével Dirk Gerkenst, az irányító bizottság eddigi elnökét, az RTL Csoport televíziós ügyekért felelős alelnökét bízta meg. Az igazgatóság döntése alapján Prjevara Katalin látja el a pénzügyi igazgatói feladatokat, megbízottként. A programmal és a műsorokkal kapcsolatos kérdésekben - a további döntésig - az RTL Klub vezetőiből álló testület dönt.

Az RTL április végén vetítette Frei Tamásnak egy orosz bérgyilkossal folytatott beszélgetését. Ennek során - a riporter kérdésére - a bérgyilkos megjelölte azt az összeget, amelyért megölné a magyar kormányfőt. Az elhangzottakért a kommunikációs igazgató április 26-án a képernyőn elnézést kért Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Piller András, az RTL Klub vezérigazgatója akkor beismerte, hogy szakmai hibát követtek el, és nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kértek a magyar miniszterelnöktől.

Ajánló: