Újabb két agrárcégnél vizsgálódik a KEHI

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI), a miniszterelnök kérdésére újabb két az agrártárca érdekeltségi köréhez tartozó cégnél indít vizsgálatot. Ezzel hatra nőtt azon mezőgazdasági minisztériumi érdekeltségű cégek száma, akiknél a KEHI vizsgálódik. A hivatal eddig két cég ellen tett feljelentést csalás, hűtlen kezelés és okirat hamisítás bűntette miatt.

Újabb két agrárcégnél indított vizsgálatot a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) - közölte Sepsey Tamás kedden. A KEHI elnöke elmondta, hogy ezek a vizsgálatok nem szerepelnek a hivatal munkatervében, hanem a miniszterelnök kérésére indultak. A vizsgálatindító megbeszélésre a jövő héten kerül sor, addig nem áll módjában bővebb tájékoztatást adni - közölte a KEHI elnöke.

Az új vizsgálattal együtt összesen hat, az FVM érdekeltségi körébe tartozó cégnél vizsgálódik a KEHI. Sepsey Tamás elmondta: egy vidéki kutatóintézet esetében hamarosan véglegesítik a jelentést, az Atev Rt.-nél készült előzetes anyagot pedig már átnézte. A Concordiánál végzett vizsgálat eredményére azonban még várni kell, mert más szervezeteket is - például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) - be kellett vonni.

A KEHI elnöke közölte, hogy a korábbi vizsgálatok alapján eddig két esetben tettek feljelentést csalás, hűtlen kezelés és okirat hamisítás miatt az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán, a nyomozásra való tekintettel azonban nem kívánja megnevezni a szóban forgó cégeket.

(MTI)