Orbán Viktor, Dávid Ibolya lenne a sorrend az MDF által javasolt MDF-Fidesz közös listán

Ha létrejön a megállapodás a Fidesz és az MDF között a közös listáról, a magyar demokraták egyértelműnek tartják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vezesse a közös listát. A második helyet azonban Dávid Ibolyának, az MDF pártelnökének követelnék.

"A Magyar Demokrata Fórum magától értetődőnek tekinti, hogy a közös listát Orbán Viktor miniszterelnök vezesse, amennyiben a két párt között a 2002-es választásokra a megállapodás létrejön" - nyilatkozta Hende Csaba vasárnap. Az MDF általános alelnöke hozzátette: az is egyértelmű az MDF számára, hogy a lista második helyén Dávid Ibolya, a párt elnöke álljon az egyenjogúság jegyében megkötött választási szövetség alapján. "Ez az elrendezés kifejezésre juttatja és megjeleníti a két párt összefogásából fakadó hatalmas erőt is" - közölte Hende. Hozzátette: meggyőződésük ugyanis, hogy Orbán Viktor és Dávid Ibolya mint szövetségesek olyan erőt fognak képviselni, amely legyőzhetetlen lesz 2002-ben.

Hende sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az értesülést, hogy a demokrata fórum által a Fidesz - Magyar Polgári Pártnak tett ajánlatában 40 egyéni közös jelölt állítására tett javaslatot, 25 listás közös jelöltre, de a közös listán induló 21 MDF-es képviselőnek egyéniben is el kell indulnia.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn részt vesz az MDF parlamenti frakciójának ülésén. Balsai István frakcióvezető korábbi tájékoztatása szerint a koalíció előtt álló törvénykezési munkáról, az ÁPV Rt. tervezett átalakításáról lesz szó a miniszterelnök és a képviselőcsoport között. Minden valószínűség szerint a 2002-es választási együttműködésről szóló MDF-es ajánlat is szóba fog kerülni.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2001. május 26.)