Torgyánt nem hívták meg a kisgazdák hétfői frakcióülésére

Frakcióülést tart hétfőn az FKGP parlamenti képviselőcsoportja. A munkaülésen személyi kérdésekről is szó lesz. Torgyán József pártelnök nem kapott meghívót.

"Boda Ilona államtitkár lett a Környezetvédelmi Minisztériumban, így jelölni kell a helyére valakit az Országgyűlés egyik jegyzői posztjára, valamint két bizottságba is tagokat" - mondta Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető.

A a jegyzői posztra eddig egyetlen képviselő, Koppánné Kertész Margit neve merült fel, és ő az esélyes Boda Ilona alkotmányügyi bizottságban eddig betöltött tagságára is. Ha megválasztják Koppánné Kertész Margitot jegyzőnek, akkor ő valószínűleg kikerül a kulturális bizottságból, helyére, valamint a környezetvédelmi államtitkár foglalkoztatási bizottsági tagságára elképzelhető, hogy Kávássy Sándor kisgazda alelnököt jelölik.

Az FKGP frakcióvezetője beszámolt arról is: Torgyán József pártelnök nem kapott meghívót a képviselőcsoport hétfői ülésére, mivel onnan korábban már kizárták. "Ha nyílt lesz az ülés, akkor azon megfigyelőként részt vehet Torgyán József" - mondta a frakcióvezető.

Szentgyörgyvölgyi arról nem tud, hogy egy korábban elhangzott kisgazda kezdeményezés szerint a frakcióülésen napirendre kerülne Gyimóthy Géza főtitkár visszahívása az Országgyűlés alelnöki posztjáról.

(MTI)

Korábban:

(2001. május 24.)