Vágólapra másolva!
Elkészült a 21 gyilkossággal gyanúsított F. Tímea igazságügyi elmeorvosi vizsgálatának eredménye. Szőgyényi József, a Nyírő Gyula Kórház volt ápolónőjének ügyvédje az [origo]-nak elmondta: az igazságügyi elmeszakértői vizsgálat azt állapította meg, hogy F. Tímea nem szenved elmezavarban, tehát tudatában kellett lennie annak, hogy a cselekvésének milyen következményei lesznek.
Vágólapra másolva!

Elkészültek a hivatalos szakvéleménnyel az igazságügyi orvosszakértők a 21 gyilkossággal gyanúsított F. Tímeáról. Szőgyényi József, a Nyírő Gyula Kórház volt ápolónőjének ügyvédje az [origo]-nak elmondta, hogy az elmeorvosi vizsgálat azt állapította meg, hogy F. Tímea nem szenved olyan elmezavarban, ami a cselekvésének társadalmi veszélyességének felismerésében gátolhatja. Ez azt jelenti , hogy az ápolónő tudatában volt annak, hogy milyen következményei lesznek az általa beadott injekcióknak.

Szőgyényi József elmondta, hogy az elmeszakértői szakvélemény - bár nagyon fontos - de csak egy a szakvélemények között, és több szakvélemény még nem készült el. Az ügyvéd többek között még nem kapta még meg az általános orvosi, a biológiai, a kriminálpszichológiai vizsgálat eredményét. A szakvélemények azért nagyon fontosak, mert ezek alapján dől el, hogy a rendőrség továbbra is előre megfontolt emberöléssel, vagy emberölési ísérlettel, illetve halált okozó testi sértéssel gyanúsítja-e F. Tímeát.

Szőgyényi József elmondta, hogy Tímea továbbra is fenntartja a vallomását, vagyis azt, hogy nem ölési szándékkal adta be az injekciókat, hanem a betegek fájdalmát akarta csillapítani, ugyanakkor elismeri, hogy tisztában volt azzal, hogy az általa beadott gyógyszerek miatt meghalhatnak a betegek.

A Nyírő Gyula Kórház I. számú belgyógyászati osztályának nővérét, a 24 éves F. Tímeát februárban helyezték előzetesbe. A nővér - saját elmondása szerint - összesen körülbelül negyven menthetetlen betegnek adott a vénájába morfinnal vagy szeduxennel kevert káliumot.

[origo]