FVM-ügyben érintett a tegnap elfogott B. Csaba

Az FVM tulajdonában álló GMS '96 kft kereskedelmi igazgatója volt az férfi, akit vettek őrizetbe az ORFK nyomozói. Az [origo] tegnap számolt be a férfi elfogásáról. Mára kiderült, ő is az FVM-nél folyó eljárás gyanúsítottja.

Őrizetbe vették az FVM felügyelete tartozó GSM '96 ktf kereskedelmi igazgatóját - adta hírül az RTL Klub. B. Csabát százmillió forintos hűtlen kezelésel vádolják. Ezzel hatra emelkedett a minisztériumhoz kapcsolódó ügyekben a gyanúsítottak száma.

B. Csaba a rendőrség szerint fiktív szerződések alapján fizetett különböző vállalkozásoknak és ezzel követte el a hűtlen kezelést, mint bűncselekményt. A GSM '96 kft akkor vált ismertté, amikor kiderült, hogy az FVM birtokában lévő Concordia Közraktár Rt. fedezetet vállat a kft egyik váltójára. Miuán a GMS nem tudott fizetni, a Concordia 300 millió forinttal volt kénytelen helyt állni. Az ehhez hasonló ügyek miatt tett feljelentést rövid megbízott földművelési minisztersége alatt Boros Imre, aki egyébként a Phare pénzek elosztásáért felel a kormányban. A vizsgálatok közben már menesztették a Concordia igazgatóját, Korompai Nicolettet.

[origo]

Korábban:

(2001.05.30.)