Autóbalesetet szenvedett Gyimóthy Géza, az országgyűlés alelnökének fia Győr térségében. Gyimóthy Gergely apja hivatali, személyes használatra kapott VW Passatjával nekirohant az M1-es szalagkorlátjának.

A 22 éves fiú agyrázkódást kapott, ezért a mentők a győri kórházba szállították. Állapota - az [origo] információ szerint - nem súlyos.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a balesetet megelőzően Budapest felől Hegyeshalom felé az autópályán megengedett 130 kilométer óránkénti sebességgel hajtott, alkoholt nem fogyasztott. A belső sávban haladt, amikor elvesztette uralmát a gépjármű felett, s a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. A gépkocsi onnan visszacsapódva defektet kapott, majd a belső szalagkorlátnak csapódott. A balesetnek az autó vezetőjén kívül más sérültje nem volt.

Gyimóthy Gergely a járművezetésre jogosító, sorszámmal ellátott engedéllyel vezette apja hivatali, személyes használatra biztosított VW Passat típusú autóját.

Az autó használatára az Országgyűlés gazdasági hivatalától kapott engedélyt Gyimóthy Géza fia.

A fiamnak váratlanul kellett Mosonmagyaróvárra, az egyetemre mennie, ezért használta az Országgyűlés által számomra biztosított autót, amelyre állandó vezetési engedélye van - közölte Gyimóthy Géza.

Az [origo] információi szerint az alelnök fia már vasárnap elhagyhatja a kórházat.

[origo]