Jövő héten ismét lehet elnöke a közrádiónak

Nagy valószínűséggel Kondor Katalint, a Kossuth adófőszerkesztőjét jelöli a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége jövő keddi ülésén szavazásra. Ha a tisztségre jelölt személy megszerzi a kurátorok kétharmadának támogatását, jövő héttől újra lehet elnöke a közszolgálati rádiónak.

A negyedik elnökválasztás előtt pár nappal Szadai Károly, a kuratórium elnöke a kurátorokkal folytatott folyamatos egyeztetések alapján bízik abban, hogy jelöltjük megkapja a szükséges támogatást. Tavaly nyáron az előző kuratórium leszavazta Kondor Katalint, majd második körben az elnökség úgy ítélte meg, hogy nem érkezett be megfelelő pályázat, a harmadik választás pedig azért bukott el, mert az előzetes egyeztetések ellenére Marinovich Endrét, az Antall-kormány volt kabinetfőnökét is leszavazták.

Amennyiben Kondor megkapja a szükséges támogatást, nagy eséllyel fontos funkcióhoz jut (alelnöki vagy adófőszerkesztői kinevezéshez) Hollós János, a Krónika főszerkesztője és Szigeti Emma, aki PR-tevékenységet végez Kondor mellett. Egyébként mindketten pályáztak az elnöki tisztségre.

A Népszava úgy tudja, szinte minden pályázatban szerepel a külföldi adások főszerkesztőségének megszüntetése, emellett a tervek szerint 150-200 embert elbocsátanak június 30-ig az intézményből. Hogy kik kerülnek utcára, arról a rádió szervezeti egységeinek vezetői döntenek.

A tizennégy pályázó közül úgy tudni, eddig egyet, az InfoRádióban is dolgozó Kiss Róbert Richárdot zárták ki, azzal az indokkal, hogy nem csatolt erkölcsi bizonyítványt pályázatához.

(Népszava)

Ajánló:

Korábban:

(2001. május 21.)