Demszky Gábor főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitányhoz fordul a Schuster Lóránt MIÉP-es képviselőt egy hete ért atrocitás miatt. A főpolgármester arra kéri a rendőrséget, hogy fokozottan ellenőrizze a Budapesten található szórakozóhelyek szabályszerű működését, hogy így megelőzhetők legyenek az ehhez hasonló esetek. Demszky Gábor a fővárosi MIÉP-frakció határozati javaslatát jelentette be a tegnapi közgyűlési ülésen.

Schuster Lórántot múlt pénteken éjjel súlyosan bántalmazták az egyik zuglói szórakozóhelyen, ahol a P. Mobil együttes adott koncertet. Schuster Lóránt vitába keveredett az üzlet vezetőjével a gázsi miatt. Nézeteltérésüket még a műsor előtt tisztázták, ám a koncert után Schuster Lórántot úgy megverték, hogy gégéje elmozdult, és vérömlenyek keletkeztek benne, így a tegnapi közgyűlésen sem tudott megjelenni.

Az üzletvezető szerint egy ittas, tagbaszakadt férfi volt a támadó, Schuster Lóránt azonban változatlanul állítja, hogy a vendéglátó helyiség biztonsági őrei hagyták helyben. Rostás Ákos, a városrendészeti bizottság MIÉP-es alelnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy az üzletvezetőt a napokban gyanúsítottként hallgatták ki.

(Magyar Hirlap)