Felcsúti vállalkozó az M7-esen

Folyamatosan szállítanak murvát a Várpalota X kavicsbányából az M7-es autópályához - győződött meg erről a Magyar Hírlap a helyszínen. A bányászati jogot a Bányaker 100 Bt. ez év februárjában szerezte meg az Orbán család tulajdonában lévő Gánt-Kő Kft.-től.

Mint ahogy azt a Magyar Hírlap korábban megírta, a Bányaker 100 Bt. tulajdonosa azonos az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. kereskedelmi igazgatójával.

Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a miniszterelnök kérte meg családját: a politikai támadásokat elkerülendő ne vegyenek részt az autópálya-építésben. Orbán Győző laptársunknak, a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: eredetileg részt kívántak venni az M7-es autópálya építésében, azért indították el a bányafektetési eljárást, azonban a kérésre elálltak korábbi szándékuktól.

A Magyar Autópálya-építő Konzorcium a Femol 97 Kft.-t bízta meg az M7-es bal pálya harmadik sávjának alapozó töltésrétege megépítésével - tudtuk meg a lap Turgyán Tamástól, a konzorcium szóvivőjétől. A Femol 97 Kft. megnevezte a Várpalota X kavicsbányát mint olyat, ahonnan az építéshez szükséges anyagot hozza - közölte a szóvivő. A murvát bevizsgáltatták, és megfelelt a célra.

A cégbírósági adatok szerint a Femol 97 Kft. székhelye Felcsúton van.

(Magyar Hirlap)