Éhségsztrájk az iskolaigazgató-választás miatt

A városháza előtti padon éhségsztrájkol egy győri önkormányzati politikus, mert véleménye szerint a képviselő-testület helytelenül választott igazgatót az egyik helyi iskola élére. A jobboldali képviselő azt szeretné elérni, hogy a testület üljön össze újra az ügyben, és vizsgálja felül korábbi döntését.

Éhségsztrájkba kezdett hétfőn Horváth Attila győri önkormányzati képviselő, aki demonstrációja színhelyéül a városháza előtti tér egyik padját választotta.

Horváth akciójával akarja felhívni a figyelmet arra, hogy a Balázs Béla Általános Művelődési Központ, egyszersmind általános iskola igazgatóját szerinte helytelenül választották meg, bár az önkormányzat képviselőinek többsége elfogadta, hogy egy volt fideszes képviselő legyen az iskola új igazgatója.

A képviselő állítólag a helyi bejegyzésű Nemzeti Néppárt politikusa, ám a városházán erről a pártról nem hallottak, és telefonon sem sikerült elérni a pártot. Az [origo] érdeklődött a győri városházán is az eseményről, ám először csak nevetés hallatszott a vonal másik végén.

Horváth szerint politikai okokból akarják az MSZP-s képviselők eltávolítani a korábbi igazgatónőt. Ellenvéleményként azonban a városházán azt fogalmazták meg, hogy a sztrájkoló, jobboldali nézeteket valló képviselő ezzel a tettével a kormánypártoknál akar jó pontot szerezni. A képviselő nehezményezte, hogy a helyi sajtó az igazgatóválasztási ügyben írt véleményét nem közölte le.

A sztrájkoló képviselő célja, hogy a közgyűlés e hét csütörtöki ülésén vizsgálja felül korábbi döntését, nyílt ülésen, név szerint szavazzon. Ez azonban aligha képzelhető el, hiszen a testület a már meghozott döntéseket nem szokta újra napirendre tűzni.

[origo]