A Centum Kft. gazdasági helyzetéről kérdezték a tanúkat hétfőn, Schlecht Csaba ügyében. A vállalkozót a cég eladásával kapcsolatosan közel ötvenmillió forintos csődbűntettel és adócsalással vádolják.

A Schlecht Csaba elleni eljárás folyamán tanúkat hallgatott meg a rendőrség hétfőn. A tanúmeghallgatáson a Centum Kft. anyagi helyzetével kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A vizsgálók arról érdeklődtek, milyen mértékű köztartozásai voltak a cégnek, amikor Schlecht Csaba átvette az irányítását - mondta el az [origo]-nak Futó Barnabás, Schlecht ügyvédje.

A vállalkozót a Centum Kft.-vel kapcsolatban tizenkétmillió forintos csődbűntettel és harmincötmillió forintos adócsalással gyanúsítják. A cég egyike volt annak a - lapértesülések szerint - 14, részben köztartozásokat felhalmozó cégnek, melyeket egy napon, 1995. július 25-én adott el Schlecht Csaba Kaya Ibrahimnak, egy Németországban élő török vendégmunkásnak. A sajtó értesülései szerint korábban e cégek tulajdonosi körébe tartoztak a Fidesz egyes vezetői, illetve hozzátartozóik.

Kaya Ibrahim ugyan azt állította, hogy nem vásárolt cégeket hazánkban, de írásszakértői vélemény szerint valószínű, hogy a vitatott cégiratokon szereplő aláírások tőle származnak. A veszteséges cégek eladási ügyében vevőként szereplő másik külföldivel - Josip Tottal - szemben megszűnt a nyomozás, mivel a rendőrség nem tudta azonosítani aláírását az iratokon szereplőével, és az útlevelével visszaélők felkutatására nem látszott esély.

[origo]

Korábban:

Csütörtökön kihallgatják Schlecht Csabát

Schlecht Csabát jövő héten újra kihallgatják

Gyanúsítottként hallgatják ki Schlecht Csabát