A 2002-es tavaszi parlamenti ülésszak elmaradását látszik alátámasztani a kormány második félévi jogalkotási terve. A Fidesz-vezetés elképzelései szerint a várhatóan áprilisban tartandó választásokat megelőzően már nem ülésezne érdemben az Országgyűlés.

A 2002-es tavaszi parlamenti ülésszak elmaradását látszik alátámasztani a kormány második félévi jogalkotási terve - írja a Világgazdaság. Az Országgyűlésnek most, két hetes késéssel benyújtott dokumentum azzal számol, hogy mind a 35 törvénytervezetet legkésőbb szeptemberig benyújtják a tárcák, és a parlament még az idén valamennyit elfogadja.

A dokumentum - az eddigi gyakorlattal szemben - nem tartalmaz a "tárgyalandó" kategóriába sorolt törvénytervezeteket. Ebbe a csoportba minden félévben azokat a jogszabályokat sorolták be, melyeknek tárgyalását megkezdi ugyan az adott ülésszakban a parlament, de elfogadásukra csak a következőben kerülhet sor. Ez megerősíteni látszik a Világgazdaság azon információját, hogy a Fidesz-vezetés elképzelései szerint a várhatóan áprilisban tartandó választásokat megelőzően már nem ülésezne érdemben az Országgyűlés.

Az alkotmány szerint a parlament tavaszi ülésszaka február 1-jétől június 15-ig tart. Az alaptörvény nem sérül, ha akár a választások előtt, akár utána mindössze néhány ülésnapot is tart a parlament.

(OS)

Ajánlat:

Országgyűlés