Az olaszországi Udine közelében, egy országút mentén megtalálták az 1999-ben meggyilkolt Jaroslav Ulicny szlovák gépkocsivezető holttestét. A szlovák kamionsofőr annak idején egy kelet-európai maffiabandának esett áldozatául.

A kamionsofőr nylonzsákba csomagolt holtteste egy 30 méter mély gödörből került elő a Maggio és Pontebba közötti országút mentén. A tetemet másfél évi nyomozás eredményeképpen találták meg a Begrádból kapott új értesüléseknek köszönhetően.

A bűnszövetkezet, amely Ulicnyt is megölte, nagyteherautók elrablására szakosodott, és Ausztriában is tevékenykedett. Több mint tíz gyilkosságot írnak a terhükre. A gyanúsítottak közt van egy szlovák és egy cseh állampolgár, akik Szerbiában gyilkosság miatt kerültek rács mögé, és akik most együttműködnek a hatóságokkal. Őket gyanúsítják Miroslav Urbanec szlovák kamionos meggyilkolásával is, akinek holtteste 1999 januárjában került elő a Lajta-hegység egyik udvarán. Egy harmadik gyanúsított, a 25 éves szlovákiai Daniel Medek egy szerb bírósági cellában lepedővel felakasztotta magát.

Továbbra is keresik még a szlovákiai Jozef Nagy tetemét, akit állítólag 1999. október 17-18. között gyilkolt meg a bűnbanda. A nyomozók feltételezése szerint az ő maradványai nem messze lehetnek most megtalált kollégájáétól, erre vonatkozóan azonban egyelőre csupán meglehetősen pontatlan értesülések érkezetek Belgrádból.

A maffiabanda valamennyi áldozatát - köztük két koszovói albánt - bántalmazta, majd tarkólövéssel végzett velük. Kivégzésük előtt a kamionsofőröket arra kényszerítették, hogy megássák a saját sírjukat.