Néhány kisebb civil szervezet azt követeli, hogy a rendőrség tiltsa meg a homoszexuálisok felvonulását. Úgy vélik, a demonstráció a homoszexuális életformát, "a nemzeti érzéseinktől testidegen másságot" népszerűsíti. A rendőrség nem tiltja be a felvonulást.

Kisegyházak és néhány konzervatív beállítottságú civil szervezet a meleg és leszbikus felvonulás ellen tiltakozott. Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség, a Magyarországi Szabadkeresztyén Gyülekezet, az Őskeresztyén Apostoli Egyház és a Evangéliumi Szabadegyházak Szövetsége tiltakozásában a Szentírásra hivatkozik. Értelmezésük szerint mindenfajta homoszexuális és leszbikus kapcsolat bűn. Úgy vélik, Jézus Krisztus meghalt azért, hogy megbocsássa a homoszexuális cselekedeteket, mint bármely egyéb bűnt is, és kiszabadítsa ebből a rabságból azokat, akik tőle bűnbánattal kérik. A kisegyházak kijelentik ugyanakkor, hogy a homoszexuálisok elleni bármilyen erőszakot elítélik, és attól elhatároljuk magukat.

A fenti okok miatt nem értenek egyet a meleg- és leszbikusfesztivál megtartásával, mert ez a homoszexuális életformát népszerűsíti. Meggyőződésük, hogy ez tovább rombolja az erkölcsöt, tönkreteszi a családot, lealacsonyítja a nemzetet.

A vallási szervezetek mellett néhány civil egyesület is nemtetszésének adott hangot. A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, a Politikai Elítéltek Közössége, a Történelmi Igazságtétel Bizottság és az Igazolt Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége azonban már a rendezvény betiltását követelte. Azzal a kéréssel fordultak a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, hogy ne engedélyezzék a másság mellett demonstrálók Budapest központi útjain és terein történő felvonulását.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a millenniumra kiépített Andrássy úton is végigvonuljanak, a Kodály körönd négy híres történelmi alakja is "szemtanúja" legyen transzparenseiknek.

Szerintük nem megengedhető, hogy "a nemzeti érzésektől testidegen másságot" hirdetők demonstrációjának színtere legyen a környék. Kijelentik azonban, hogy nem áll szándékukban megakadályozni a rendezvény megtartását.

A rendőrségre péntek délutánig nem érkeztek meg a fenti szervezetek tiltakozásai. Samu Attila, a BRFK sajtóosztályának vezetője az [origo]-nak azt mondta: mivel bejelentették a demonstrációt és a rendőrség tudomásul vette azt, semmilyen következménye nem lehet a tiltakozásnak. A rendőrség a bejelentés után, ha akarná sem tilthatná be a felvonulást.

[origo]