Mindössze 130 ezer forintért ölte meg a két orvost tavaly szeptemberben a vízvári férfi. Az elsőfokú ítéletet az ügyész enyhének találta, és fellebbezett, ugyanis a határozat alapján a vádlott 35 év után szabadon bocsátható lenne.

Különös kegyetlenséggel, előre megfontolt szándékkal nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a Somogy megyei Bíróság Presing Mihály 25 éves vízvári lakost, aki tavaly szeptemberben meggyilkolta a vízvári háziorvost és ugyancsak orvos feleségét. A csütörtökön Ujkéry Csaba bírósági elnök által kihirdetett ítélet nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta az elkövetőt.

Az ítélet nem jogerős, mert a vád képviselője súlyosbítást javasolt, nem értett egyet a 35 év múltán történő feltételes szabadlábra helyezéssel. A vádlott és ügyvédje pedig enyhítésért fellebbezett.

Presing a múlt év szeptemberében pénzszerzés céljából tört be a köztiszteletben álló orvos házaspár házába, 42 ezer forintos tartozása kifizetéséhez. A zajra felébredő házaspárt a magával vitt késsel brutális módon, több késszúrással megsebesítette, végül megölte az 52 éves háziorvost és 51 éves feleségét. A lakásból 130 ezer forintot vitt magával. A gyilkosságért a kaposvári testület a lehető legsúlyosabb ítéletet, életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Jogerős ítéletet az ügyben a Legfelsőbb Bíróság hoz majd.

(MTI)