Az agrártárca százszázalékos tulajdonában levő Concordia Közraktár Rt. volt vezérigazgatóját, a Világgazdaság információi szerint, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Korompai előzetes letartóztatásának kezdeményezését a rendőrség tegnap még fontolgatta, erről azonban ma várhatóan döntés születik.

Őrizetbe vette a rendőrség Korompai Nicolette-et - tudta meg a Világgazdaság. Az agrártárca százszázalékos tulajdonában levő Concordia Közraktár Rt. volt vezérigazgatóját, a lap információi szerint, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. A még szerdán őrizetbe vett Korompai Nicolette előzetes letartóztatásának kezdeményezését a rendőrség tegnap még fontolgatta, erről azonban ma várhatóan döntés születik.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentése alapján a rendőrségnél folytatott eljárás a későbbiekben elérheti Szabadi Bélát, az agrártárca volt politikai államtitkárát is, ebben az esetben az ügyészséghez kerülhetnek át az újabb ügy aktái. E tekintetben döntő lehet Korompai Nicolette vallomása. A Kehi feljelentését megalapozó vizsgálati jelentésében kifogásolta többek között, hogy a Concordia a Ferencvárosi Torna Clubnak reklámszerződésekre 75 millió, a Fradi Befektetési Rt.-nek 50 millió forintot utalt át az elmúlt években. A Kehi és az agrártárca is szabálytalannak találta azt a 412 millió forintos váltót, amelyet a Concordia a saját tulajdonában lévő GMS 996 Kft. hiteleinek fedezetéül bocsátott ki. A GMS-nél fiktív gabonaügyletek nyomára is bukkantak a vizsgálatok során.

(OS)

Korábban:

További feljelentéseket tesz a Kehi

Concordia: 125 millió az FTC-nek