Nem találják a Körösbe esett kislányt

Szombat este nyolc óra után felfüggesztették a kutatást azután a 13 éves kislány után, aki délután gumimatracáról beleeset Szanazugnál a Körösbe, és a segítségére siető rendőrnek már nem sikerült partra hoznia.

Az ORFK weblapján található információk szerint ma, szombaton koradélután két 13 éves kislány kerékpárral indult fürdőzni a Fekete- és Fehér-Kőrös torkolatához. Miután gumimatracon beeveztek a folyóba, elkapta őket az áradó víz sodrása. Pánikba estek, és úszva próbálták a partot megközelíteni, de nem jártak szerencsével.

A tájékoztatás szerint a Belügyminisztérium közeli üdülőjében tartózkodó egyik békéscsabai rendőr figyelt fel a bajbajutottakra, és azonnal segítségükre sietett. A főhadnagy beúszott a folyóba, és az egyik kislányt sikerült partra vinnie. Azonban már hiába úszott vissza, mert addigra a másik kislány elmerült. A közlés szerint az időközben odaérkező emberek azonnal riasztották a mentőket, a tűzoltókat, akik több motorcsónakossal együtt próbálták felkutatni a kislányt. A kutatás estig nem járt eredménnyel, így a sötétben felfüggesztették a keresést.