A WestEndben megkéselt fiatalember a biztonsági őröket hibáztatja

A WestEndben múlt héten megkéselt fiatalember beszámolt az [origo]-nak a történtekről. A fiatal férfit még mindig nem hallgatta meg a rendőrség, pedig állítja: már a késelés másnapján olyan állapotban volt, hogy el tudta volna mondani, mi történt. A rendőrök azt állították, hogy a fiú nem volt kihallgatható állapotban. A megkéselt fiú szerint a dulakodás közben egy biztonsági őr sem volt a közelben, és miután megkéselték, még legalább hat perc telt el, mire megérkeztek az őrök.

Múlt hét kedden, délután fél négy körül megkéseltek egy fiatalembert a WestEnd City Centerben. A fiatalembert súlyos sérülésekkel - több hasi szúrással - szállították kórházba, még aznap megműtötték. Létfontosságú szervei nem sérültek meg, már másnap jobban volt, várhatóan ezen a héten elhagyhatja a kórházat.

A WestEnd vezetősége a késelés másnapján azt állította az [origo]-nak, hogy a biztonsági őrök nem követtek el mulasztást. A megkéselt fiú ugyanakkor az [origo]-nak elmondta: a késelést szóváltás és dulakodás előzte meg, a biztonsági őrök mégsem avatkoztak közbe. A történtekről elmondta: a WestEnd gyorséttermi részénél ült barátnőjével, amikor megelégelte, hogy négy fiatal bámulja a barátnőjét, felállt, és odament hozzájuk. Ekkor hangos szóváltás következett, majd dulakodás, őt nekilökték egy bárpultnak, asztalok borultak fel, és mégsem jött oda egyetlen biztonsági őr sem.

A verekedés után a támadói kifelé indultak, ő pedig utánuk eredt, csak akkor vette észre, hogy megszúrták, mivel több helyen ömlött belőle a vér. Körülbelül 1 percen keresztül ment utánuk, majd leült egy bolt bejáratánál. Ekkor sem foglalkozott vele senki, körülbelül 6 perc múlva érkeztek meg a biztonsági őrök. Mentőt nem akartak hívni, csak az ő többszöri kérésére hívták végül is ki a mentőket.

A megkéselt fiatalember azóta is kórházban van, de - állítása szerint - már a késelés másnapján olyan állapotban volt, hogy tudott volna beszélni a rendőrökkel, de azok egyelőre nem keresték meg. A rendőrök azt állították, hogy a fiú nincs kihallgatható állapotban. A fiatalember feljelentést akar tenni a rendőrségen.

Major Sándor, a WestEnd biztonsági szolgálatának vezetője az [origo]-nak elmondta, hogy nem ért egyet a fiatalember állításaival, szerinte nem követtek el mulasztást a munkatársai. Major Sándor elmondta, hogy azon az emeleten, abban az órában minimum 6-7 biztonsági őr volt szolgálatban. Minden emelet területekre van osztva, és a biztonsági őrök járőröznek egy-egy területen. Így fordulhatott elő, hogy a késelés pillanataiban nem volt senki azon a területen, de Majoros állítása szerint 1-2 perccel a késelés után értesültek az eseményről és a fiúhoz mentek- aki addigra már az egyik bolt ajtajában ült. Az áruház biztonsági szolgálatának vezetője közölte: először a WestEndben szolgálatot teljesítő orvost hívták, de az azonnal hívta a mentőket. A WestEnd kamerái nem rögzítették magát a dulakodást, és a késelést, de a menekülő szurkálókat rögzítették a kamerák. Ezeket a felvételeket átadták a rendőrségnek.

Az [origo] szeretett volna néhény kérdést feltenni a rendőröknek is, ám ők mindezidáig nem voltak hajlandók válaszolni.

[origo]

Korábban:

Privát incselkedésnek számít egy késelés a WestEndben