Egyelőre megint titkosak az augusztus 20-i ünnepségek szerződései

Keller László és Veres János szocialista képviselők kérdést intéztek Stumpf István kancelláriaminiszterhez az idei augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatban. A képviselők azt szeretnék megtudni, az ünnepségek lebonyolítására mely cégek kapnak megbízást, milyen közbeszerzési eljárással választották ki őket, mekkora összeget szánnak az egyes rendezvényekre és kik az alvállalkozók.

Idén ismét egymilliárd forint körüli összeget szán a kormány az augusztus 20-i ünnepségekre. Keller László és Veres János szocialista országgyűlési képviselők ezért arra kíváncsiak, az idei, nagy költségvetésű augusztus 20-i ünnepségek lebonyolítására mely cégek kapnak megbízást. Kérdést intéztek Stumpf István kancelláriaminiszterhez, melyben azt szeretnék megtudni, milyen közbeszerzési eljárással választották ki a rendezvényeket lebonyolító cégeket, mekkora összeget szánnak az egyes rendezvényekre, kik az alvállalkozók és ők mekkora díjazást kapnak.

Keller László volt az a képviselő, aki korábban már feltett egy hasonló tartalmú kérdést az Országimázs Központ vezetőjének, de a szerződéseket üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra. Így nem lehet tudni továbbra sem, mely vállalatok mekkora összegért végezték el a tavalyi munkálatokat.

Keller László és Veres János kérdésére a miniszternek 15 napon belül, írásban kell válaszolnia.

[origo]