Kóródi a fehérvári maffia-ügy feltárását sürgeti

Tetthely sorozatának hétfői állomásán az SZDSZ-es Kóródi Mária a budapesti Dembinszky utcában, a korábbi robbantás helyszínén közölte, hogy a kormány az egészségügy és a mezőgazdaság mellett a bűnüldözés terén van válságban.

"Miután az országos rendőr-főkapitány és a belügyminiszter a parlamentben beszámolt a bűnüldözés sikereiről, két bomba is robbant" - közölte Kóródi Mária SZDSZ-es országgyűlési képviselő. Az egyik valójában, a Dembinszky utcában, a másik pedig csak képletesen, a székesfehérvári maffia-ügy formájában.

A politikus sürgette, hogy tárják fel a székesfehérvári ügy részleteit, hiszen - Kóródi szerint - most csak azt látni, hogy engedik ki a gyanúsítottakat, de nincsenek fejlemények. A politikus végül megállapította, hogy a Fidesz mély erkölcsi válságban van. A visszásságok példájaként említette, hogy miközben bilincsbe verve vitték el a "40 kilós" Korompai Nicolette-et, addig már elítélt bűnös felszólalhat a parlamentben.

Az SZDSZ szerint olyan garanciákat kell beépíteni a rendőrségi eljárásokba, amelyek megvédik az embereket a felesleges zaklatásoktól, és lehetővé teszik, hogy ellenőrizhetővé váljanak az akciók.

[origo]