Ötvennél is többen betegedtek meg a disznósajttól

Disznósajtot evett mind az 51 tótkomlósi és mezőhegyesi lakos, akik eddig kórházba kerültek ételmérgezéssel. A megbetegedések okára fényt derítő laboratóriumi vizsgálat eredménye csak szerdára várható, de az biztos, hogy az összes beteg a helyi hentesüzletből származó disznósajtból evett a hétvégén.

Kiss Viktória Békés megyei tiszti főorvos az [origo]-nak elmondta: összesen 51-en betegedtek meg; 45 mezőhegyesi és 6 tótkomlósi lakos. Egyik beteg sincs súlyos állapotban, jelenleg összesen 17-en vannak kórházban. A megbetegedések oka csak a laborvizsgálatok befejezése után derül ki, ez szerdára várható.

Annyit biztosan lehet tudni, hogy mindegyik beteg a Komlós Hús KKT.-ből származó disznósajtból evett, a húskészítményt pedig a helyi hentesüzletekben vették. Az ÁNTSZ vasárnap helyszíni vizsgálatot tartott a húsüzemben, ott mindent rendben találtak, egy nagyon modern, minden előírásnak megfelelő üzemet találtak- mondta a Békés megyei tiszti főorvos. Ugyanakkor a húsüzemből elhozott hús laborvizsgálata még nem fejeződött be, így még nem lehet kizárni a húsüzem felelősségét.

A két település hentesboltját is megvizsgálják, a mezőhegyesi bolt vizsgálatát már be is fejezték: itt azt a szabálytalanságot fedezték fel, hogy a nyers hús és a húskészítmények szeletelése jelöletlen deszkán történik, ezért előfordulhat, hogy egy deszkán vágják mindkettőt.

[origo]

Korábban:

Disznósajt okozhatta a tömeges ételmérgezést Mezőhegyesen