Horváth Balázs magára maradt az MDF-ben

Horváth Balázs vasárnap az Inforádióban úgy nyilatkozott, hogy el kell gondolkodni a személyi konzekvenciákról, amennyiben sikertelenül végződnek a tárgyalások a Fidesszel. Horváth szerint másfél évvel ezelőtt meg kellett volna egyezni a koalíciós partnerrel. Az MDF-ben nem foglalkoznak a képviselő kijelentésével, mert szerintük egy elszigetelt véleményről van szó. Vasárnap óta Horváth sem nyilatkozik.

Horváth Balázs vasárnap azt mondta: "nem kizárólagos jelentőségű", hogy a két párt esetleges közös listáján hány MDF-es politikus lesz. Szerinte nem csak az országgyűlési választásokra kell korlátozni a választási együttműködést a Fidesszel, mivel a helyi hatalomgyakorlás birtokosai az önkormányzatok.

"Horváth Balázs mindenáron meg akar egyezni a Fidesszel, mi viszont nem" - nyilatkozta az [origo]-nak Herényi Károly, az MDF szóvivője. Szerinte Horváthot legfeljebb hárman támogathatják elképzelésében. "Csak egy elszigetelt nézetről van szó. Nincs akkora súlya Horváth Balázsnak az MDF-en belül" - tette hozzá.

Csapody Miklós - aki Dávid Ibolya tárgyalási stratégiáját támogatja - úgy látja, mindenki ugyanazt akarja: meg szeretnének egyezni a Fidesszel. "Azonban van a között különbség, hogy ezt szó nélkül, a Fidesz javaslatát elfogadva, másfél évvel ezelőtt megtesszük, vagy tárgyalunk, kompromisszumot alakítunk ki" - mondta az [origo]-nak. Csapody szerint senki sem támogatja Horváthot, megjegyzésének nincs semmilyen hatása az MDF-en belül. Elsősorban azért nem, mert Horváth nem igazán vesz részt a párt életében. "A székházavatón sem volt itt, egyébként sem igen látjuk" - közölte. Hozzátette: az MDF-en belül többen úgy vélik, hogy Horváth azért szorgalmazza ennyire a Fidesszel való együttműködést, mert ő már megállapodott a saját helyéről. Ezt Horváth tagadta nekik.

[origo]

Korábban:

A Fidesz nyolc százalékra tartja az MDF-et