Az MSZP vizsgálná Orbán felelősségét, a Fidesz nem

Újabb kérdéseket tettek fel az MSZP képviselői Orbán Viktor miniszterelnöknek a Szabadi-ügyben viselt felelősségével kapcsolatban, valamint megtették az előkészületeket egy vizsgálóbizottság felállítására. A testület felállítását azonban megnehezítheti, hogy Perlaki Jenő fideszes képviselő bejelentette: nem támogatják a javaslatot, mert szerintük Orbán Viktor minden elvárható lépést megtett az ügyben.

Keller László és Tóth András mai sajtótájékoztatóján bejelentette: 14 kérdést intéztek a miniszterelnökhöz. A szocialista képviselők a kormányfő a kormányzati korrupcióval kapcsolatos felelősségét firtatják. Arra kíváncsiak. hogy fordulhatott elő, hogy az alatt a 947 nap alatt, amíg Szabadi államtitkár volt, Orbánék nem figyeltek fel a visszaélés gyanús esetekre. Hasonló kérdésekkel fordultak a képviselők Stumpf István kancelláriaminiszterhez is.

Keller már korábban is tett fel kérdéseket a miniszterelnöknek. Ahogy azonban arról az [origo] már beszámolt, a miniszterelnök nem válaszolt a szocialista képviselő levelére.

A szocialista politikusok bejelntették, hogy megkezdték egy későbbi vizsgálóbizottsági munka előkészíülweteit, ugyanis bíznek abban, hogy a testület felállításának nem lesz akadálya.

Perlaki Jenő fideszes országgyűlés képviselő azonban közölte, hogy nem támogatják a bizottságfelállítását, ugyanis véleményük szerint a miniszterelnök megtette a szükséges lépéseket az FVM ügyében, vizsgálatokat kezdeményezett és a szükséges személyi változások is megtörténtek.

[origo]