Bosszúból elvakítja a pilótákat egy szegedi férfi

Egy idős férfit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a szegedi repülőtéren nappal tükrözéssel, éjjel reflektorral igyekezett elvakítani a pilótákat. A férfi azért zavarja szándékosan a pilótákat, mert a reptér közelében lakik, és bosszantja, hogy a gépek fölötte repkednek éjjel-nappal.

Egy idős férfit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a szegedi repülőtéren nappal tükrözéssel, éjjel reflektorral igyekezett elvakítani a pilótákat - közölte Balogh Zoltán alezredes, a Szegedi Városi Rendőrkapitányság vezetője.

Balogh Zoltán elmondta: kedden megkapták a kért légügyi szakvéleményt, amelynek az alapján a rokkantnyugdíjas S. Ferencet a repülésbiztonság szándékos veszélyeztetésével gyanúsítják, és ezért megindítják ellene az eljárást.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a repülőtértől mintegy négyszáz méterre lakó idős férfit nagyon zavarja, hogy a gépek fölötte repkednek éjjel-nappal. Ezért próbálta folyamatosan, éveken keresztül elvakítani a pilótákat. Ezért öt évvel ezelőtt már feljelentették - akkor majdnem tragédiát okozott. Az elmeszakértő viszont azt állapította meg, hogy S. Ferenc elmeállapota miatt nem büntethető.

A férfi azonban tovább folytatta a tükrözést és a reflektorozást, ezért az idén áprilisban a repülőtér vezetője feljelentette. A rendőrség szakértők bevonásával kezdte meg a nyomozást az ügyben. A légügyi szakvélemény alapján megindítják az eljárást S. Ferenc ellen.