Folytatódik a kormány vidéki turnéja

A jövő heti kormányülés jóval kevesebbe kerül, mint a két héttel ezelőtti, a Balaton melletti Vörsön rendezett - mintegy 5 millió forintba kerülő - tanácskozás. A kormány nem szándékozott meghívni Kálócfa lakosságát egy közös étkezésre, mivel más jellegű lesz ez az ülés - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Imrédy Szabolcs, a tanácskozást szervező agrártárca szóvivője. Kálócfára a település polgármestere hívta meg a kormányt - szögezte le. A kormányülés költsége kizárólag az utazásra, az üdítőkre, a rágcsálni valókra fordított összegben merül ki - tette hozzá Imrédy.

Laki László, a kétszáz lelkes település polgármestere a Magyar Hírlapnak elmondta: a település határában lévő föld nagy része olyan cégek birtokában van, amelyeknek külföldi a tulajdonosa. Tájékoztatása szerint a helybeliek fordultak az FVM-et vezető miniszterhez, hogy felhívják a jelenségre a figyelmet. Abban, hogy a kabinet a községbe látogat, a körzet országgyűlési képviselője, Nógrádi László volt közlekedésügyi miniszter is segített - tette hozzá. A tanácskozást olyan egyéni gazda portáján tartják, aki sok szarvasmarhával rendelkezik - avatta be lapunkat a műhelytitkokba a polgármester, kiemelve: arra készül, hogy saját kisüstijével köszönti a vendégeket.

A kormányülés után a kultúrház udvarán tartanak fogadást, amelyre minden helybéli hivatalos. A költségekre viszont - a polgármester szerint - a kormánynak nem lesz gondja, a vendéglátók - jobbára természetben - fedezik azokat.

Korábban:

Kormányülés és gulyás a Balatonnál

(2001. július 3.)

Csatornát, autópályát és olimpiát ígér a kormány a Balatonnak

(2001. július 3.)